Nyckelupproret...........Att bry sig...

Detta gick att läsa 15 mars i DN....

"Efter att högerextrema grupper under en längre tid samlats i Nyköping på lördagarna har en folklig protest startat som växt mer och mer för varje lördag. Idag samlades flera hundra Nyköpingsbor på Stora torget.

Annika Nilsson var där för tredje gången och säger till DN.se att stämningen var god. Precis som de två tidigare gångerna hon varit där uteblev nazisternas demonstration, och folksamlingen var precis på väg att upplösas och folk var på väg bort från torget. Då tågade den högerextrema gruppen in på torget.

- Då kom denna drägg, rent ut sagt, med sina banderoller och plakat. Det som hände då var fantastiskt - människorna vände tillbaka som ett jättehav av människor, berättar Annika Nilsson.

Folkmassan gick mot demonstranterna. När någon tog tag i någon av demonstranterna blev de aggressiva och oroligheterna ökade.

- Det som var obehagligt var att flera av dem hade petflaskor med vatten i som de slog med. En av dem jag känner fick sår på knogarna när han blev slagen med en flagga.

Nyköpingsborna stod kvar, skramlade med sina nyckelknippor och ropade "försvinn härifrån - försvinn härifrån".
När Annika Nilsson sade samma sak direkt till en av nazisterna svarade han med att svära och kalla henne för hora.

- Jag gick fram till en av dem och sade att om ni ska upprätthålla någon form av ordning ska ni inte kalla 64-åriga damer för hora, säger Annika Nilsson.

Deltagarna i nazidemonstrationen trängdes ihop på en trappa på torget. Polis fanns på platsen och efter en stund lämnade nazisterna torget.

Nyckelupproret, som det kallas, har engagerat en stor skara Nyköpingsbor från alla delar av samhället.

- Det är välklädda medelålders, gamla tanter som jag, unga pojkar..., säger Annika Nilsson, som är "ledsen och ursinnig" över att Nyköping blivit en samlingsplats för nynazister. Men hon och hennes man konstaterade efter lördagens händelser att de är stolta över Nyköpingsborna. Många stannade kvar på torget och pratade en stund.

- Vi sade "vi ses nästa lördag", säger Annika Nilsson. "

KLOCKAN 12 VARJE LÖRDAG SAMLAS MÄNNISKOR PÅ TORGET I NYKÖPING OCH SKRAMLAR SINA NYCKLAR!!

image532



/Anette

Kommentarer
Postat av: Linda

Det är alltid kul att få tillbaka lite pengar=)

2008-04-09 @ 17:05:24
URL: http://sweetkay.blogg.se
Postat av: Fia

Hoppas ni hade det kul när ni va till havs.
Nu ska jag laga lite lunch.
//Fia

2008-04-14 @ 14:55:48
URL: http://dagarmedfia.blogg.se
Postat av: sandra

Hej och tack för infon med tull o frakt. Jag antar att i slutändan så kan det bli ganska dyrt trotts billiga kläder på forever 21.

Ha det bra !!
Sandra

2008-04-14 @ 16:04:46
URL: http://sandrasfamily.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0